5 intrebari esentiale despre curatenia casei

5 intrebari esentiale despre curatenia casei

1. Cum sa curatam casa si sa o dezinfectam pentru a ne feri de imbolnavire?
Este bine cunoscut faptul ca o casa curata tine bolile la distanta, astfel fiind necesar un program de curatenie si dezinfectie ceva mai frecvent si mai drastic decat pana acum. Cu alte cuvinte nu lasati pe maine ce puteti curata chiar azi: parca suna mai bine un program de curatenie generala decat o vizita la doctor si o lista lunga de medicamente.

2. Care sunt locurile din casa care trebuie cel mai des dezinfectate si curatate?
Din pacate lista locurilor care trebuie atent curatate este extrem de lunga. Se crede in mod eronat ca baia ar fi locul cel mai populat de germeni insa realitatea este ca bucataria datorita umiditatii si a temperaturilor mai mari creaza un climat minunat pentru inmultirea si traiul in voie a germenilor. In alta ordine de idei baia trebuie si ea curatata cu simt de raspundere.

3. Cu ce produse curatam clanta usilor, manerul ferestrelor, telecomanda, telefonul mobil, cheile de al casa etc?
In ceea ce priveste curatarea manerului ferestrelor, clanta, telecomanda, telefonul mobil si cheile, acest lucru se poate face cu ajutorul spirtului. De asemenea exista in comert o serie de produse destinate situatiilor in care nu avem apa si sapun pentru spalarea si dezinfectarea mainilor. Aceste produse se preteaza curatarii si dezinfectiei obiectelor de mai sus.

4. Cum trebuie sa ne comportam cand venim de afara? (descaltat de ghete sau pantofi, spalat pe maini, dezinfectat cu spirt etc) Ce mai trebuie sa facem?
In momentul in care intram in casa este extrem de important sa ne descaltam deoarece in acest fel evitam introducerea in casa a microbilor adusi de afara prin intermediul pantofilor. Chiar inainte de a intra in casa este bine sa avem un covoras pe care sa ne stergem picioarele deoarece si asa minimalizam sansa de a introduce mizeria in casa. Urmatorul gest pe care trebuie sa il facem si cu care trebuie familiarizati si copiii este spalatul pe maini cu apa si sapun. Venim in contact cu numeroase obiecte care reprezinta de fapt surse de microbi: bara din autobuz, clantele diferitelor usi, ziarul rasfoit in graba la metrou, etc.

5. Hainele se spala la temperaturi mai ridicate decat de obicei, pentru a omori eventualii virusi pe care ii luam pe imbracaminte si ii aducem in casa?
In primul rand regula de aur a spalatului la masina spune ca nu se spala hainele la gramada. Cu alte cuvinte lenjeria intima se spalat separat la peste 60 de grade deoarece aceasta este o sursa importanta de bacterii. Lenjeria de pat de asemenea se spala separat la 90 de grade fiind indicata spalarea acesteia saptamanal. Pentru a tine departe microbii de masina de spalat este bine sa se aeriseasca dupa fiecare spalare cuva deoarece prin inchiderea usii se creaza un mediu umed propice pentru multiplicarea microbilor. De asemenea nu uitati sa spalati si sertarul pentru detergent al masinii de spalat.

Sursa: www.humanmedia.ro

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.