Cele mai simple reguli de curatenie I

Cele mai simple reguli de curatenie I

Stergerea prafului
In afara de cazul in care locuiesti cu animale sau cu oameni care au alergii, praful trebuie sters macar o data pe saptamana. Intotdeauna sterge praful incepand cu partea de sus a camerei, folosind o carpa electrostatica, pentru ca retine murdaria.
Pune carpa la capatul unui mop pentru a putea ajunge in colturile cu acces dificil.
Ia o alta carpa curata si parcurge camera in cerc, stergand tot ce se afla la inaltimea capului si coborand pana la genunchi (praful de pe televizor, de pe mobila, pervazul ferestrelor).
Acum mergi iarasi in cerc stergand praful de pe toate lucrurile care se afla la o inaltime mai jos de genunchiul tau (plinta).
Finalizeaza cu o aspirare rapida. Intregul proces nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 15 minute.

Aspirarea
Daca aspiri o data pe saptamana vei impiedica adapostirea gandacilor si a bacteriilor sub covorul tau. Pune covorase la usa de la intrare pentru a retine murdaria si insista ca membrii familiei sa se descalte atunci cand intra in casa. E un efort care pastreaza igiena.

Baia e suficient daca o cureti bine o data pe saptamana. Inarmeaza-te cu carpe si poti termina treaba in doar cateva minute.
Elibereaza rafturile, pervazurile si chiuveta de obiecte – pune-le intr-un cos sau intr-un sertar; astfel le cureti mai usor.
Pune solutie de curatat pe marginea interioara a toaletei, apoi curata toaleta pe exterior, cu o carpa. Arunca carpa si ia una noua pentru a continua curatenia cu robinetele, chiuveta, blatul si cada.
Intoarce-te la marginea interioara a toaletei si curata cu o perie, apoi trage apa.
Folosind un burete umed, finalizeaza curatenia si mai sterge o data chiuveta, robinetele, rafturile si toaleta.
Pulverizeaza solutie de curatat pe oglinda. Sterge bine.
Aduna parul cazut si alte ramasite de pe podea si din colturi cu putina hartie igienica, aspira si sterge cu mopul.

Sursa: www.avantaje.ro

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.