Cele sase reguli ale curateniei

Cele sase reguli ale curateniei

Acum ca sarbatorile de iarna au trecut poate v-ar fi utile cateva sfaturi care sa va ajute la curatenia de dupa.

1. Desfunda chiuveta o data la cateva saptamani
Pentru a evita o chiuveta infundata, dizolva doua lingurite de sare in apa fiarta si apoi toarn-o in chiuveta. Las-o sa actioneze timp de 20 de minute si apoi mai pune apa fiarta.

2. Cumpara dispozitive de prindere pentru perdeaua de baie
Arunca perdeaua de baie cu dispozitivele de prindere mucegaite o data la sase luni. Ai dus cu usi si pereti din plastic? Cumpara o racleta si spune-le celor din familie sa le curete dupa ce au facut dus.

3. Cumpara o carpa de praf cu microfibre (din supermarketuri)
O carpa normala muta praful de pe o suprafata pe alta; una cu microfibre absoarbe murdaria si o retine in material. Dupa ce ai terminat, clateste-o.

4. Nu mai pastra toate lucrurile
Intreaba-te: acest lucru e functional, mai am nevoie de el? L-am folosit in ultimele sase luni? Daca nu, scapa de el.

5. Nu mai calca la fel de mult
Amesteca 250 ml de apa rece si o lingurita de balsam de rufe intr-o sticla cu pulverizator; agata haina pe un umeras si pulverizeaza amestecul. Netezeste cu mana apoi lasa-o sa se usuce.

6. Fa-i pe copii sa te ajute
Da-le aceste sarcini:
Prescolari: sa duca farfuriile la chiuveta, sa ajute la aranjarea mesei, sa-si puna jucariile la locul lor, sa-si puna hainele la locul lor, sa stearga praful (care le este la indemana).
Cu varste cuprinse intre 5-9 ani: sa faca patul, sa puna hainele in cosul de rufe pentru spalat, sa puna masa, sa puna vasele in masina de spalat vase.
Cu varste cuprinse intre 9-12 ani: sa sorteze rufele pentru spalat, sa aspire, sa stearga praful, sa-si faca singuri ordine in camera.
Peste 12 ani: Orice vrei tu, astfel incat sa ai mai mult timp pentru tine!

Sursa: www.avantaje.ro

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.