Cum sa curatam gradina primavara?

Cum sa curatam gradina primavara?

Odata cu aparitia primilor ghiocei trebui sa ne gandim destul de serios la lucrarile de toaletare a gradinii. Mentinerea unei gradini ingrijite presupune multa munca si rabdare. De aceea, pentru ca operatiunile de primavara de curatare ale gradinii sa ni se para mai usoare este indicat sa incercam sa respectam etapele de ingrijire.

De aceea, spre sfarsitul lunii martie este indicat sa plantati copaci si gard viu in interiorul curtii. Inainte de a trece la treaba este indicat sa va structurati destul de bine gradina si sa intocmiti o schita pentru plantare. Dupa intocmirea acesteia va trebui sa va ganditi cu mare bagare de seama la soiul fiecarui copac, la solul necesar pentru ca acesta sa se poata dezvolta, dar si la dimensiunile terenului necesare in preajma acestuia.
In cazul in care pomii sunt plantati din anii trecuti, luna aprilie este prielnica pentru ingrijirea acestora intrucat pamantul va ofera acum posibilitatea de a-l lucra cu folos, fiind dezghetat si inca destul de umed. Toaletarea copacilor este necesara pentru a li se forma o coroana destul de frumoasa, dar si pentru ca ramurile acestora sa poata lua contact direct cu razele solare. De aceea, pentru a trece la treaba vei avea nevoie de un fierastrau reglabil pentru inaltime in asa fel incat sa poti taia crengile care nu sunt de folos copacilor. De asemenea, pentru a respecta regulile principale ale gradinaritului este indicat sa elimini in primul rand crengile uscate intrucat acestea tin umbra celorlalte in formarea mugurilor pentru rod.
Crengile vor trebui taiate in asa fel incat sa i se poata forma copacului o coroana destul de frumoasa si estetica, cele secundare fiind taiate mult mai jos fata de cele principale. In acest mod, i se va permite copacului sa fie destul de bine aerisit, razele solare putand patrunde pentru coacerea fructelor. In cazul in care in gradina aveti o bolta puteti trece la tunderea coardelor de vie grabind inmugurirea. La taiere veti avea nevoie de o foarfeca speciala de tuns via.
De asemenea, aspectul unei gradini moderne in ultima perioada tinde foarte mult sa imite resedintele americane prin plantarea de arbusti sau de garduri vii. Ingrijirea acestora se va face tot primavara, in asa fel incat gardul viu sa capete o anumita forma. Taierea si rotunjirea gardului viu este o procedura destul de usoara, specialistul utilizand o foarfeca de gradina.
Pentru ca totul sa fie ca la carte va trebui sa incercati sa faceti putina ordine si in gradina. De aceea, nu ezitati sa strangeti toate frunzele uscate sau obiectele nefolositoare. Pentru a va usura munca puteti folosi o grebla pentru strangerea resturilor. Dupa ce ati curatat toata gradina puteti trece la arderea resturilor. In cazul in care in gradina exista deja plantate anumite specii de flori nu ezitati sa incercati sa le curatati frunzele uscate pentru a le stimula astfel inflorirea. De asemenea, inceputul lunii aprilie este prielnic pentru plantarea unor arbusti decorativi sau a florilor care sa va picteze multicolor gradina.

Sursa: www.casamea.ro/

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenie perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.