https://nocclean.ro/wp-content/uploads/curatarea-frigiderului.jpgCum sa faci eficient curatenie in frigider

Cum sa faci eficient curatenie in frigider

Una dintre etapele curateniei este curatarea frigiderului si a congelatorului. Iata cateva sfaturi si trucuri care iti pot fi de folosi pentru pastrarea pentru mai mult timp a alimentelor.

Inainte de a incepe curatarea si organizarea lucrurilor in frigider si congelator, arunca tot ce este de aruncat. Alimente expirate, alimente pe care nu le mai recunosti si nu mai stii cand au fost puse in congelator. In plus, arunca tot ce stii sigur ca nu vei mai manca.
Scoate rafturile si sertarele si curata-le separat. Este indicat sa folosesti substante care nu contin chimicale periculoase. Usa frigiderului/congelatorului se inchide etans, iar respectivele substante pot emana vapori care sa contamineze alimentele.
Un lucru important atunci cand asezi alimentele in frigider este sa pui la nivelul ochilor lucrurile care expira cel mai repede. In acest fel, de cate ori deschizi frigiderul, le vei avea in fata si nu vei uita de ele.
Cele mai multe gospodine tin ouale pe usa frigiderului. Un lucru total gresit, spun specialistii, intrucat acestea vor fi expuse la aer ori de cate ori deschizi usa. Cel mai bine este ca ouale sa fie pastrate pe raftul cel mai de sus al frigiderului. Pe usa poti depozita recipientele de sosuri, mustar, ketchup, muraturile sau maslinele. De asemenea, pe usa frigiderului mai poti depozita verdeturile, insa nu uita sa le pui intr-o punga de plastic.
Legumele si fructele se pot depozita in cutiile speciale, intrucat sunt construite in asa fel incat sa fie controlat nivelul de umiditate.
Carnea se pastreaza la congelator daca nu vrei sa o gatesti in urmatoarele ore.
Mai poti pastra la frigider faina integrala de grau, insa faina alba, obisnuita se depoziteaza in spatii bine aerisite la temperatura camerei.
Daca vrei sa pastrezi la congelator diverse alimente, foloseste pungile alimentare si nu uita sa le etichetezi. Pe eticheta trebuie sa scrii ce aliment este si data cand l-ai introdus la congelator. Astfel vei tine mult mai usor evidenta alimentelor congelate si “termenul de garantie”.

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Sursa: www.sfatulparintilor.ro

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.