https://nocclean.ro/wp-content/uploads/2013/12/curatat-praf.pngCum sa scapi de praful din casa

Cum sa scapi de praful din casa

O problema care macina foarte multe gospodine este cum sa scapi de praful din casa. Care e din ce in ce mai dens, mai suparator si, in general, mai peste tot. Indiferent cat de mult efort ai depune, praful este stresul numarul unu. Ca sa nu mai vorbim despre nenumaratele probleme de sanatate pe care le poate cauza. Iata cateva sfaturi care va vor raspunde la intrebarea cum sa scap de praf.

1: Elimina suprafetele care atrag praful ca un magnet

Degeaba te chinui sa-l cureti zilnic, ca praful este la locul lui. Asa ca, pentru a scapa de el trebuie sa elimini suprafetele care-l atrag. Covorul este primul care trebuie sa dispara, la fel si tapetul, draperiile grele si mobila capitonata. Lasa parchetul liber, inlocuieste draperiile cu jaluzele simple, iar mobila tapitata cu ceva din piele, vinilin sau lemn.

2: Sterge praful de sus in jos, doua ori pe saptamana

Odata ce-ai scapat de suprafetele-magnet, curata praful de doua ori pe saptamana. Stersul trebuie inceput de la suprafetele de sus inspre cele de jos. Nu uita de lustre si de ramele tablourilor. Dupa ce ai curatat toate suprafetele, praful trebuie sa se duca undeva. Ei bine, se va duce pe parchet. Asa ca, imediat dupa ce ai luat praful din incapere trebuie sa cureti podeaua. Atentie! Desi esti tentat sa dai cu matura, nu este indicat.

3: Tine casa in ordine

Praful si casa ordonata nu sunt buni prieteni. Cu cat stau mai multe lucruri aruncate vraiste, cu atat mai mult praf va fi in casa. Tine rufele murdare in cosul special. Arunca revistele si ziarele vechi. Spala intotdeauna vasele si curata masa dupa ce ai mancat. Spala asternuturile o data pe saptamana. Praful iubeste cearsafurile. Tine-ti lenjeriile pe care nu le folosesti in cutii sau saci. La fel trebuie procedat si cu hainele care nu sunt de sezon.

4: Schimba filtrele de la aerul conditionat

Daca vrei sa tii sub control praful din casa, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa schimbi sau sa cureti filtrele de la aparatul de aer conditionat.

sursa: http://sfatulparintilor.ro/

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenie perfecta: echipa NOC Clean

taguri: , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.