Cum scapam de praful din locuinta?

Cum scapam de praful din locuinta?

Aproape in fiecare zi faci curat in casa, dar tot nu reusesti sa scapi de praf. Folosesti pamatuful, si diverse produse si aspiri peste tot, insa fara nici un rezultat. Desi ai incercat toate solutiile de curatare, praful se depune din nou la doar cateva ore dupa ce l-ai indepartat. Este cazul sa iei masuri drastice! Pune-te serios pe treaba pentru ca ai de munca nu gluma!

Nu intra in camera incaltat
Praful se depune pe orice obiect din camera dar mai ales pe jos, in plusul covoarelor sau perii mochetelor. Motivul? Fie in incaperea respectiva se intra cu picioarele incaltate, fie covorul este vechi si foarte uzat. Pentru a evita astfel de situatii, covorul trebuie inlocuit o data la cinci, sapte ani si aspirat cu un aspirator care functioneaza pe baza de apa. Mai mult, acesta se scutura cel putin de doua ori pe an sau se duce la curatat.

Schimba salteaua patului o data la trei ani
Un pat foarte vechi, o canapea sau un recamier de pe timpul bunicii trebuie urgent inlocuite cu mobilier nou. Praful se aduna in tapiteria saltelelor si este foarte dificil de scos. Schimba o data la doi, trei ani salteaua cu una noua si sa aspira in fiecare saptamana tapiteria. Poti folosi un aspirator de mici dimensiuni pentru a putea patrunde si in zonele dintre imbinari.

Spala regulat pernele
Daca esti alergic la praf trebuie sa stii ca acesta se depune inclusiv in perna pe care o folosesti seara de seara la dormit. Schimba o data la cateva zile lenjeria de pat, iar perna spal-o cu apa fierbinte macar de doua ori pe an.

Doneaza hainele vechi
Paltoane vechi, pardesie, pulovere de lana, intr-un cuvant imbracaminte pe care nu o mai folosesti, dar nici nu te induri sa scapi de ea. Nu este musai sa le arunci. Le poti dona unui camin de batrani sau unui camin de copii. Dar nu uita! Daca nu sunt folosite, aerisite si spalate regulat aceste haine sunt un mediu propice prafului.

Aspira cartile si revistele
Cel putin de doua ori pe an sterge praful care s-a depus intre carti, printre reviste si pagini de ziare. Hartia este un intreg depozit de praf, iar daca acesta nu este indepartat, poate produce grave afectiuni respiratorii. Sterge cu o carpa moale copertile si asipra delicat si intre pagini.

Repara masca ce acopera tevile
Praful care se gaseste in coloana blocului intra in casa prin gura de aerisire din baie. Verifica starea de curatenie a obiectelor sanitare. Daca exista o problema cu modalitatea de aerisire a coloanei blocului sau daca exista vreo spartura in masca ce acopera tevile de apa, atunci pe fiecare obiect tinut in baie se va depune o pelicula de praf.

Deschide geamurile doar seara
Daca locuiesti la parter sau la etaje inferioare iar in fata blocului nu exista pomi, atunci este foarte posibil ca balconul tau sa fie plin de praf. Asta, mai ales daca obisnuiesti sa lasi geamul deschis. Cand doresti sa aerisesti apartamentul deschide geamurile seara, in nici un caz in timpul zilei, mai ales daca locuinta este situata spre strada sau bulevard.

sursa: www.click.ro

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

taguri: ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.