Cum scoti petele de zugraveala

Cum scoti petele de zugraveala

Inainte de a-si strange bidinelele si trafaletii, mesterii zugravi cica fac si curat la „locul de munca”, dar intotdeauna vei descoperi dupa plecarea lor mici stropi si pete de vopsea de care sa te ocupi. Ca sa le stergi, trebuie sa tii cont atat de tipul de vopsea pe care o indepartezi, cat si de materialul de pe care o inlaturi.

Cum scoti petele de zugraveala de pe parchet
De pe parchetul laminat vei sterge relativ usor petele. Ai zugravit cu vopsea lavabila? Sunt suficiente carpa si apa calduta, dar ai grija ca apa sa nu patrunda in rosturi, ca sa nu umfle lamela de lemn. Rezultate mai rapide vei obtine daca vei picura pe carpa un sapun special pentru dusumele.

Petele de vopsea pe baza de ulei se sterg doar daca folosesti un solvent precum acetona sau benzina. Dar, imediat dupa dizolvarea petei, va trebui sa stergi rapid locul cu apa si sapun pentru ca diluantul sa nu pateze parchetul. Daca ai in casa parchet natural… ei bine, cea mai buna solutie e sa il protejezi foarte bine inainte de a te apuca de zugravit. Totusi, stropii de vopsea lavabila pot fi indepartati ca de pe cel laminat. Problema apare atunci cand ai pete de vopsea de ulei, pentru ca este exclusa folosirea unui solvent puternic – acesta dizolva si lacul de pe lemn. Pe o astfel de pata, pune un cub de gheata (pelicula de vopsea va deveni casanta), apoi indeparteaza cat mai mult din picatura prin razuire usoara (dar cu mare grija, ca sa nu strici lacul). Restul de vopsea il vei indeparta stergand rapid cu un solvent foarte usor volatil (alcool, cel mult benzina). Apoi clatesti.

Cum scoti petele de zugraveala de pe ferestre si usi pictate
Acopera cu o banda adeziva din hartie tocurile ferestrelor si usilor inainte de a zugravi imprejurul lor. Daca nu ai facut-o, foloseste banda adeziva pentru a proteja peretii atunci cand cureti tocurile (altfel, risti sa speli sau sa patezi vopseaua). Pe suprafetele din geam poti folosi o lamela ca sa „raschetezi” orice fel de stropi de vopsea, insa mult mai usor vei indeparta petele daca le cureti cu solventi speciali: apa sau alcool – pentru vopseaua lavabila; acetona, benzina, tiner sau alti diluanti – pentru vopselurile de ulei. Usile trebuie tratate cu atentie speciala ca si parchetul atunci cand scoti petele de zugraveala.

Sursa: www.casa-gradina.ro

Daca curatenia generala ti se pare prea dificila si timpul nu-ti permite, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.