https://nocclean.ro/wp-content/uploads/pardoseala-nobila.jpgCum se intretin corect suprafetele nobile

Cum se intretin corect suprafetele nobile

Piatra naturala – marmura, granit, travertin – este foarte apreciata in amenajarea unei locuinte, dandu-i acesteia un plus de stil si personalitate dar, este si un material sensibil la murdarie. De aceea cei care opteaza sa utilizeze acest tip de material in locuinta trebuie sa stie ca ingrijirea necorespunatoare poate duce la afectarea iremediabila a acesteia.

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa va protejati investitia si chiar aspectul general al casei:

1. Suprafetele placate cu piatra se curata de praf doar cu mopuri din fibre naturale, cu este de exemplul bumbacul.
2. Pentru protejarea acestor suprafete nobile este bine ca, la intrarea in locuinte, sa fie puse covorase care sa retina macar partial praful, nisipul sau alte impuritati purtate de obicei pe talpa pantofilor.
3. Pentru spalarea pardoselilor nobile trebuie folositi doar detergenti speciali de curatare. Sub nici o forma nu trebuie utilizate solutii ce contin acizi – otet, detergenti abrazivi, creme abrazive, solutii pentru indepartarea mucegaiului, dezinfectanti- deoarece pardoselile isi vor pierde luciul intr-un timp foarte scurt.
4. Inlocuiti inaltatoarele metalice al mobilierului cu unele din plastic (pentru a evita patarea) sau cu unele din materiale moi (pentru a evita zgarierea).
5. Periodic trebuie folosite solutii de impermeabilizare a pardoselilor pentru a le proteja impotriva absorbtiei murdariei. Complementar se pot folosi si solutii de ceruire pentru a curata mai usor suprafetele respective.

Daca aceste operatiuni vi se par prea dificile, apelati cu incredere la : echipa NOC Clean.

Tags: reconditionare marmura,granit, mozaic, ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.