Cum se intretine granitul

Cum se intretine granitul

Granitul este unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru realizarea blaturilor de bucatarie, a podelelor sau a bailor. Acest material este rezistent si, in plus, este un element decorativ ce ofera stil si eleganta casei tale.
Iata cateva metode rapide prin care poti curata si da din nou stralucire granitului:

1. Curatarea granitului
Daca vrei sa prelungesti viata granitului, trebuie mai intai sa il cureti corect. Pentru asta ai nevoie de detergent, burete, spray pentru granit, alcool izopropilic.
Mai intai spala granitul cu detergent, pentru a-l degresa complet. Lasa-l sa se usuce complet, apoi aplica pe el spray-ul special, pentru a obtine o suprafara lucioasa. Lasa-l din nou sa se usuce, apoi sterge excesul de spray cu o carpa uscata. Amesteca 1/4 din compozitia de alcool izopropilic cu apa si sapun lichid si cu o carpa moale sau un burete sterge usor granitul.

2. Cum sa lustruiesti marginile granitului
Marginile granitului se pot toci in timp, asadar, pentru a le readuce la o forma normala, acestea trebuie slefuite din in cand in cand. Cu ajutorul unui smilgher, slefuieste usor marginile granitului pana capata forma pe care o doresti.
Dupa aceea, foloseste un smilgher mai fin pentru a da o textura uniforma marginilor. Dupa ce le-ai slefuit, sterge marginile cu un burete cu apa, apoi lasa-le sa se usuce.

3. Evita produsele acide
Granitul este un materiale elegant, iar luciul sau este foarte sensibil. Pentru a-l intretine corect si cat mai mult timp, acesta are nevoie de o curatare o data pe luna, atat cu produse speciale, cat si cu apa.
Orice metode de curatare ai folosi, evita insa sa utilizezi pentru lustruirea granitului produse care contin substante acide, precum lamaia sau otetul.

Sursa: www.casa.acasa.ro

Daca aceste operatiuni vi se par prea dificile, apelati cu incredere la : echipa NOC Clean.

Tags: reconditionare marmura,granit, mozaic, ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.