https://nocclean.ro/wp-content/uploads/736733_543556012323565_378980897_o-e1360570094918.jpgCuratarea cuptorului

Curatarea cuptorului

In ultima perioada au aparut cuptoare si plite electrice cu functie de autocuratare insa pentru cei care nu detin asa ceva, curatarea unui astfel de aparat electocasnic poate reprezenta o provocare. Un sfat important este acela sa nu lasi niciodata grasimea si stropii de sosuri sa se intareasca si sa-i stergi pe cat posibil imediat dupa ce ai terminat de gatit. Iata care sunt pasii de urmat:

1. In primul rand scoate “ochiurile” si butoanele detasabile si pune-le la inmuiat intr-o solutie formata din apa si detergent de vase, in care ai adaugat putin otet. In timp ce te vei ocupa de restul componentelor aragazului, acestea se vor degresa.

2. Ca sa cureti partea de sus a aragazului foloseste o solutie speciala potrivita cu materialul din care este confectionata. Este bine sa stii ca exista bureti abrazivi speciali, care nu zgarie inoxul.

3. Spala lateralele aragazului cu o solutie degresanta si sterge-le cu o carpa umeda, pentru a evita urmele de detergent.

4. Scoate tavile si gratarul cuptorului si lasa-le la inmuiat timp de cateva minute intr-un lighean de dimensiuni mari in care ai adaugat apa si o solutie de curatare, eventual pe baza de clor. Curata-le apoi cu un burete abraziv si clateste-le cu apa din abundenta.

5. Ca sa lustruiesti peretii cuptorului pulverizeaza o solutie degresanta si foloseste un burete sau o manusa abraziva. De asemenea, poti sa folosesti o pasta formata din detergent de vase amestecat cu praf de bicarbonat.

6. In ceea ce priveste cuptorul cu microunde, introdu in interior un vas mare cu apa si cateva picaturi de detergent de vase sau lamaie si seteaza aparatul la o putere ridicata pentru 5 minute. Interiorul si geamul cuptorului se vor aburi iar grasimea si petele depuse pe pereti se vor curata mai usor.

Sursa: www.casa.acasa.ro

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenie perfecta: echipa NOC Clean

Tags: ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.