Curatarea frigiderului

Curatarea frigiderului

Atat frigiderul cat si congelatorul trebuie curatate si dezinfectate o data pe luna. Praful, mancarea cazuta, urmele de lichide varsate din greseala, toate acestea pot fi o sursa de bacterii, mirosuri neplacute dar si o locatie imbietoare pentru gandacii de bucatarie. Iata cum sa cureti eficient acest aparat electrocasnic:

1. Opreste frigiderul, scoate toata mancarea din el si lasa-l sa se dezghete.

2. Scoate toate partile componente detasabile si spala-le cu un detergent de vase sau cu o solutie dezinfectanta formata din apa cu bicarbonat.

3. Folosind o carpa curata, moale si absorbanta, spala cu grija interiorul frigiderului. Poti sa utilizezi aceelasi tip de solutie ca in cazul componentelor detasabile sau una formata din apa calduta in care ai adaugat cateva linguri de otet. Daca folosesti aceste ingrediente nu este nevoie sa clatesti frigiderul dupa spalare.

4. Procedeaza la fel si cu rafturile congelatorului. Sterge urmele de lichide care s-au scurs din pungile cu alimente din congelator. Este bine sa stii ca bacteriile, mucegaiul si microbii isi pierd efectul numai in conditiile in care temperatura este mai mica de -100 C.

5. Acorda atentie si garniturii de cauciuc ce asigura inchiderea etansa a usii de la frigider. Aceasta prezinta striatii care pot ascunde mizerie si implicit microbi. In plus, se poate intampla ca gandacii sa isi depuna ouale in aceste locuri pentru ca sunt usor incalzite.

6. Ca sa elimini mirosurile neplacute din frigider, aseaza pe un raft un recipient in care ai pus cateva linguri de bicarbonat.

7. Nu uita sa te ocupi si de curatarea exterioara a frigiderului. De asemenea, este recomandat sa aspiri/speli dedesubtul si zona din spatele frigiderului.

Sursa: www.casa.acasa.ro

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenie perfecta: echipa NOC Clean

Tags: ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.