https://nocclean.ro/wp-content/uploads/dormitor.jpgCuratenia in dormitor si in baie

Curatenia in dormitor si in baie

Fie ca este vorba despre curatenia de dupa perioada sarbatorilor, fie ca ti-ai propus, pur si simplu, sa faci curat in toata casa, afla ca nu este neaparat nevoie sa petreci ore in sir implicat in aceasta activitate. Tot ce trebuie sa faci este sa te organizezi si sa te misti repede!

Curatenia in dormitor

Curatenie, in mare. Intr-o prima faza, baga perdelele si draperiile murdare la spalat, la fel si hainele purtate. Apoi, aduna obiectele inutile imprastiate prin camera si prin dulap si arunca-le la gunoi. Arunca gunoiul si, la final, intreprinde alte cateva mici actiuni care sa iti transforme incaperea intr-una ca de hotel – fara obiecte inutile, care creeaza impresia de haos.

Fa patul. Dupa ce ai scapat de obiectele murdare si de cele care iti aglomerau inutil dormitorul, treci la aranjarea patului. Baga cearsaful sub saltea, ridicand cu o mana unul dintre colturi si indesand materialul cu cealalta. Este mai simplu si mai rapid decat sa irosesti timp pretios incercand sa bagi cearsaful la fiecare dintre capetele saltelei.

Scapa de praf. Foloseste o carpa din microfibra si incepe dintr-un colt al incaperii, miscandu-te in sensul acelor de ceasornic. Curata de praf fiecare suprafata, insa nu insista – o singura miscare inainte-inapoi ar trebui sa fie suficienta.

Aspira. Dupa ce tot praful din dormitor a ajuns pe podea, a venit momentul sa aspiri. Incepe din spatele camerei si da cu aspiratorul, indreptandu-te catre usa. Miscarile tale ar trebui sa fie ferme, astfel incat sa elimine toata murdaria de pe podea si, mai ales, din covor. Pentru a economisi timp, nu da de doua ori cu aspiratorul pe aceeasi suprafata: o singura miscare ferma ar trebui sa fie de ajuns.

Curatenia in baie

Pregateste-te. Aplica solutie universala de curatat pe chiuveta, cada si piese de mobilier si las-o sa actioneze.

Curata toaleta. Adauga o cantitate mica de bicarbonat de sodiu in vasul de toaleta, freaca temeinic cu peria, dupa care trage apa. Apoi, aplica solutie universala de curatat pe o carpa din microfibra si curata exteriorul toaletei si rezervorul de apa.

Sterge oglinda. Pulverizeaza solutie pentru curatarea geamurilor pe suprafata oglinzii, incepand din partea de sus, dupa care sterge cu miscari circulare.

Intoarce-te la chiuveta. Foloseste o periuta veche de dinti pentru a freca suprafetele greu accesibile. Apoi, incepand din spate, curata colturile, miscandu-te pe orizontala.

Curata dusul si cada de baie. Nu este nevoie sa petreci foarte mult timp aici, concentrandu-te asupra tuturor detaliilor – sterge dusul si cada rapid cu o carpa umeda, dupa care trage perdelele.

Sterge pardoseala. La final, sterge pardoseala baii cu ajutorul unui mop din microfibra. Incepe din spatele incaperii si indreapta-te catre usa.

Sursa: www.casa.acasa.ro

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenie perfecta: echipa NOC Clean

Tags: ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.