Curatenia generala de primavara

Curatenia generala de primavara

O casa curata este o casa care in care se traieste sanatos. Exista multe lucruri care trebuie facute la intervale diferite de timp pentru a mentine o casa curata. Unele trebuie facute zi de zi, altele o data pe saptamana sau o data pe luna, si exista altele care trebuie facute doar sezonier.
Curatenia de primavara este necesara pentru ca lucrurile de iarna (haine, paturi, etc) trebuie inlocuite cu cele de primavara si puse intr-un loc in care sa nu va incomodeze. In plus, unele lucruri trebuie sa fie facute numai de doua sau trei ori pe an, iar daca va faceti o lista cu ele, treaba va merge mai usor si nu veti uita nimic.
Inainte de a incepe curatenia si pe parcursul ei, tineti cont de urmatoarele lucruri:
1. Fiti organizati – notati-va toate lucrurile care credeti ca trebuie facute. Cel mai bine ar fi sa faceti asta pentru fiecare camera, si, daca aveti, pentru curtile din fata si din spatele casei (pridvorul, gratarul, mobilierul de pe terasa etc)
2. Nu va grabiti! Nu incercati sa faceti totul intr-o singura zi. Luati-va o saptamana sau chiar doua, iar daca serviciul nu va permite, faceti putin cate putin in weekend-uri.
3. Evitati distragerile – daca aveti copii, gasiti-le o activitate care sa ii tina ocupati in timp ce dvs munciti, sau, daca au cu ce, rugati-i sa va ajute. Opriti televizorul si puneti niste muzica in schimb.
4. Cu siguranta aveti lucruri de care nu mai aveti nevoie. Nu le depozitati in casa si nu incarcati inutil spatiul cu ele. Daca sunt intr-o conditie buna, da-ti-le altcuiva sau duceti-le in pivnita sau in pod, daca credeti ca vreodata va vor mai trebui.
5. Lasati aerul sa intre in casa! Deschideti ferestrele si usile si lasati prospetimea primaverii sa intre. Se stie ca razele soarelui au proprietati antibacteriene, ceea ce va va ajuta sa scapati de bacterii si ciuperci care pot cauza boli. Acest lucru este recomandat tuturor, dar mai ales persoanelor care sufera de boli respiratorii cronice (de ex. astmul bronsic).
6. Faceti ordine – sapati adanc in sertare si dulapuri. Scoateti totul afara, curatati si apoi sortati lucrurile de care nu mai aveti nevoie. Faceti loc pentru cele noi.
7. Faceti din curatenie o distractie, nu o corvoada! Porniti muzica, aduceti niste prieteni sa va ajute si simtiti-va bine curatand si frecand! Primavara e un nou inceput si trebuie sa il abordati cu veselie.

Sursa: www.roportal.ro

Daca curatenia generala ti se pare prea dificila si timpul nu-ti permite, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.