Despre salubritate cu ocazia Zilei mondiale a toaletei

Despre salubritate cu ocazia Zilei mondiale a toaletei

Va puteti imagina sa traiti intr-o casa fara grup sanitar? Ce ar implica acest lucru pentru dumneavoastra?
Saptamana trecuta, pe data de 19 noiembrie, a fost Ziua Internationala a Toaletei, evenimet recunoscut de ONU, care are ca principal scop cresterea gradului de constientizare a importantei vitale pe care o are salubritatea adecvata pentru fiecare individ in parte. In afara de importanta necesitatii unei salubritati adecvate pentru sanatatea fiecarui individ in parte, exista in acest eveniment si un semnal de alarma tras asupra faptului ca prin lipsa ei se poate atenta grav la o componenta vitala pentru oameni: demnitatea.

Stiati ca unul din trei oameni nu au o toaleta salubra, care sa le asigure conditii optime de pastrare a sanatatii, iar bolile cauzate de o proasta salubritate ucid anual mai multi copii decat HIV/SIDA, sau malaria si rujeola la un loc?

Chiar daca in prima faza putem fi tentati sa credem ca aceasta problema nu ne vizeaza, la o privire mai atenta constatam ca de fapt ar trebui sa ne implicam activ deoarece si la noi in tara, in mediul rural in mod special, foarte multe persoane sufera din lipsa unui retele de salubritate adecvate fapt care determina grave probleme de sanatate.

Date fiind importanta salubritatii pentru mentinerea unei bune sanatatii, pentru dezvoltarea economica si mai ales pentru aspectele care se reflecta in mentinerea demnitatii fiintei umane incepand cu anul 2001 ONU a declarat data de 19 noiembrie Ziua Internationala a Toaletei. Acesta a capatat de-a lungul anilor amploare, data fiind constientizarea importantei ei, si anul acesta , in 2013, a fost sarbatorita de 19 tari,cu peste 51 de evenimente.

In loc de incheiere revin la intrebarile de inceput: cum ar fi lumea si viata ta daca nu ai avea propria toaleta ? Ce implicatii ar avea acest lucru asupra vietii si sanatatii tale si a copiilor tai?

sursa: worldtoiletday.org

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.