Gradina primavara

Gradina primavara

In luna martie este momentul sa te ocupi intens de gradina casei tale, daca vrei ca la vara sa te rasfeti printre flori si verdeata. Lucrarile pe care le poti face acum sunt numeroase si foarte importante pentru lunile care urmeaza dar si pentru recolta din toamna.

Pregatirea solului este o actiune primordiala. Inainte de a-l planta cu flori, iarba sau pomi trebuie curatat de frunze, lemn inghetat, bulbi morti, radacini de buruieni, pietre sau alte resturi. si pentru ca gerul si-a lasat amprenta asupra lui, pamantul are nevoie sa fie sapat si aerisit.
Daca ai un gard viu in curte acum este momentul sa-l cureti foarte bine si sa-l tunzi. Pomii fructiferi, copacii, arbustii si trandafirii au nevoie de acelasi tratament. Pe de alta parte, daca vrei sa plantezi pomi fructiferi, arbusti sau conifere, prima luna din primavara este cea mai propice.

Nu uita de gazon. Ingrijirea sau insamantarea acestuia sunt necesare In luna martie. Pentru renovarea gazonului tunde iarba cand depaseste 5 cm si fertilizeaza pamantul.
Chiar daca solul este inca rece poti alege o zi calduroasa pentru plantarea semintelor de legume sau diferite soiuri de flori. Aplica ingrasaminte asupra plantelor existente dar si peste terenul liber.
Daca vrei sa ai la toamna fructe din propria recolta ingrijeste-te de pomii fructiferi in mod special. Inainte de a inmuguri este necesara curatirea lor de crengile uscate, intretinerea coroanei sau chiar taierea ramurilor peste o anumita lungime (prun, cais, piersic).

Igienizeaza livada. Pe langa Indepartarea frunzelor uscate si a ramurilor cazute pe jos trebuie sa razuiesti trunchiurile pomilor cu o perie pentru distrugerea daunatorilor. Varul aplicat apoi va distruge ouale insectelor care au hibernat in scoarta, impiedicand totodata formarea muschilor.
Daca abia te-ai mutat la casa si te gandesti la amenajarea unei gradini, primavara este ideala pentru stabilirea unui plan. Cel mai bine este sa apelezi la o firma de arhitectura peisagera – iti va crea un spatiu verde, va grupa plantele In cea mai avantajoasa ordine si va construi o minunatie de gradina de care te vei bucura incepand cu luna aprilie pana In octombrie.
Luna martie trece foarte repede iar lucrarile pe care le executi acum sunt pretioase. Curatenia de primavara iti ocupa ceva timp dar de ea depinde aspectul gradinii In lunile care urmeaza. Totusi, intre reprizele de lucru bucura-te de curcubeul parfumat oferit de florile care acum sunt regine: zambile, ghiocei, lacramioare, narcise, frezii.

Daca doresti ca o echipa de profesionisti sa-ti transforme gradina intr-o adevarata oaza de relaxare poti apela, cu incredere, la echipa NOC Clean.

Sursa: www.amenajari-interioare.eu

Tags: peisagistica, intretinere gradina , sisteme de irigatii,