Greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

Greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

Un aspirator este unul dintre instrumentele cele mai versatile in arsenalul tau cand vine vorba despre curatenia din casa. Iata cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul. Daca le eviti, vei curata mai repede si mai bine.

1. Nu golesti sacul de praf inainte (sau dupa) utilizare. A curata cu sacul aspiratorului plin este una dintre cele mai frecvente greseli cand folosesti aspiratorul. Chiar si aparatele care au indicator de “sac plin”, vor functiona mult mai bine cu sacul golit inainte de fiecare utilizare.

2. Nu cureti filtrul de praf de la evacuare. Fiecare aspirator are un filtru de praf la evacuarea aerului care trebuie curatat periodic pentru ca aerul evacuat sa fie cat mai curat. Uneori este necesara schimbarea sau spalarea acestuia. Despre acest filtru trebuie sa scrie in cartea tehnica si este unul din detaliile care conteaza atunci cand cumperi un aspirator. Un filtru prost inseamna ca ceea ce se aduna pe o parte se imprastie pe alta.

3. Nu folosesti accesoriile. Daca folosesti o singura perie ca sa cureti si covorul, si canapeaua, si peretii faci o mare greseala. Fiecare tip de perie are rostul sau si este indicata pentru o anume suprafata. Incearca sa folosesti toate accesoriile si vei avea surprize dintre cele mai placute!

4. Aspiri pe uscat. Acesta este un detaliu care tine de tipul aspiratorului. Unele permit aspirarea unui covor care a fost stropit inainte cu o solutie de curatat, altele nu. Daca ai un aspirator care permite aspirarea umeda, foloseste aceasta facilitate. Daca nu, poti sa pulverizezi o solutie de apa si otet pe covor inainte de aspirare. Asteapta circa 10 minute si aspira cu peria pentru covor. Eficienta aspiratorului o sa creasca.

5. Curata bine periile si verifica daca furtunul este infundat, dupa fiecare utilizare. Una din greselile comune este aceea de a lasa periile pline de praf si par. Ghemul de par de pe teava sau pe furtunul aspiratorului scade puterea acestuia si poate arde motorul.

O alta greseala, pe care nu o mai punem la socoteala deoarece este foarte frecventa, este de a tine aspiratorul in functiune timp indelungat. Eficienta motorului scade considerabil. Ideal este sa opresti aspiratorul la fiecare 15 minute si sa-l lasi sa se racoreasca cel putin cinci minute. Spor la treaba!

Sursa: www.casa-gradina.ro

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.