Locuri asupra carora trebuie insistat la curatenie

Locuri asupra carora trebuie insistat la curatenie

Bacterii, virusi, ciuperci, toate acestea se gasesc chiar acum la tine in casa si nu sunt asemeni musafirilor. Studiile arata ca, in conditii optime, unii microbi se pot inmulti la fiecare 20 de minute. Stim cu totii ca microbii sunt sursa a numeroase boli de aceea ne-am gandit ca ar fi util sa-ti indicam cateva locuri pe care ar trebui sa pui accentul atunci cand faci curatenie.

1. Bucataria
Probabil te asteptai ca acest loc sa fie in topul listei. Chiuveta, prosoapele de bucatarie, buretii de vase, podeaua, sertarele si frigiderul, toate acestea sunt zone in care microbii se simt „ca la ei acasa”. Germenii prefera umezeala, iar bucataria, alaturi de baie, este un astfel de loc. Buretii si prosoapele sunt in special problematici pentru ca retin umiditatea si-i folosim pentru diverse sarcini.
Sfat: Spalati prosoapele la sfarsitul fiecarei zile, iar buretii in masina de vase. Mai puteti sa inmuiati buretii intr-o solutie de apa cu inalbitor (1 parte inalbitor la 10 parti apa), dar foarte bine ar fi sa-i aruncati dupa cateva folosiri repetate. Cand curatati chiuveta, acordati mai multa atentie robinetilor si canalului de scurgere.

2. Manerele si intrerupatoarele
De cate ori stergeti manerele de la usi, de la sertare si intrerupatoarele de lumina? Probabil mai rar decat ar trebui.
Sfat: Cel putin o data pe saptamana stergeti-le cu servetele dezinfectante si nu folositi aceelasi servetel pentru mai mult de 2-3 locuri.

3. Electrocasnicele si telefoanele mobile
Poate vi se pare surprinzator, dar, in medie, pe un birou se gasesc de 400 de ori mai multi microbi decat pe colacul de la toaleta. Cea mai mare concentratie de microorganisme o gasim pe calculator si pe telefonul mobil. Telecomenzile si DVD-ul sunt alte locuri periculoase. Sunt atinse de toti membrii, dar si de musafiri si sunt curatate mult mai rar decat toaleta.
Sfat: Sterge cat mai des tastatura, mouse-ul, tastele telefonului, butoanele sistemelor audio si biroul propriu-zis. Poti gasi produse de curatat specifice la magazinele de electronice, insa cele mai multe servetele dezinfectante pot fi folosite si in acest scop.

4. Baia
Toaleta, cada de baie, cabina de dus si chiuveta sunt pline de microbi, dar cu siguranta sunt obiectele asupra carora ne concentram mai mult si pe care le curatam cel mai des. Totusi fiti atenti si la inelele perdelor de dus din plastic.
Sfat: In comert gasiti numeroase produse pentru igienizarea baii. Folositi o periuta veche pentru a curata scurgerea si robinetii. Fiti atenti in special la pardoseala din jururl toaletei si la cana in care tineti periutele de dinti.

Sursa: www.sanatate.bzi.ro

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean.
Ne puteti gasi in perioada 9 – 12 aprilie 2013 la Cleaning Show, targul anual dedicat curateniei, care se desfasoara la Romexpo Bucuresti.

Tags: ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.