Locuri din casa mai murdare decat capacul de WC

Locuri din casa mai murdare decat capacul de WC

Chuck Gerba, profesor de microbiologie la University of Arizona, studiaza cum se transfera bolile prin mediul inconjurator, ajungand astfel sa masoare cate bacterii se dezvolta in locurile si pe obiectele pe care le folosim zilnic. S-ar parea ca scaunul de toaleta e usor detronat de alte lucruri, la care poate ca nici nu ne gandim.

Unul dintre obiectele care il ingrijoreaza pe Gerba este banalul tocator de bucatarie, unde se gasesc de 200 de ori mai multe bacterii decat pe scaunul de toaleta. Aceste bacterii ajung pe tocator prin intermediul carnii crude sau al altor produse pe baza de carne.

Cele mai murdare obiecte din casele noastre sunt, fara indoiala, buretele de spalat vase si carpa de bucatarie. Potrivit lui Gerba, la fiecare doi cm patrati de burete se afla 10 milioane de bacterii, in vreme ce aceeasi suprafata de carpa de bucatarie este raiul pentru un milion de bacterii. Altfel spus, buretele cu care ne spalam vasele este de 200.000 de ori mai murdar decat colacul de WC. Un alt loc la care ar trebui sa fim mai atenti este biroul de lucru. Numai telefonul mobil, pe care nu il curatam niciodata, prezinta de 400 de ori mai multe bacterii decat un colac de toaleta.

Aceste rezultate nu ar trebui sa ne transforme in niste maniaci ai igienei. De-a lungul evolutiei, organismul uman si-a dezvoltat propriile mijloace de adaptare la convietuirea cu bacteriile, insa ar trebui sa acordam atentie mai mare curatarii altor obiecte decat banalul colac de WC.

Sursa: www.totb.ro

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.