Lucrari de toamna in gradina

Lucrari de toamna in gradina

Este deja septembrie, a mai trecut o vara calda, iar asta inseamna un nou sezon pentru gradina ta. Iata cateva lucruri utile pe care sa le faci in aceasta perioada in gradina si cateva plante care sa iti inveseleasca gradina la primavara.

In aceasta perioada se aleg bulbii pentru florile ce vor rasari la primavara: lalele, narcise, zambile, gladiole, crini imperiali, irisi, liliac. Specialistul in gradina nu uda niciodata bulbii si cauta sa ii planteze intr-un pamant nisipos, unde sa nu se aduna apa de la ploile de sezon .

Tot acum este bine sa cureti plantele si copacii de frunzele uscate cazute la baza, pentru ca aceste frunze uscate, sau chiar fructe pot fi purtatoare de boli si cand ti se usuca planta favorita nu stii care este cauza.

Spre finalul toamnei trebuie sa te asiguri ca ti-ai plantat toti bulbii – pentru ca vine sezonul rece si nu ii poti planta cand pamantul a inghetat deja. Iar daca ai ghivece cu plante adu-le in casa din timp, mai ales pe cele mai sensibile, asta nu inainte de a le curata.

In cazul in care ai gazon acum este bine sa fie tuns cat mai scurt – iarba creste mai greu in aceasta perioada si astfel la primavara solul tau se va usca mai repede. Acum poti sa sadesti si noi seminte pentru gazon.

De asemenea toamna este cel mai bun moment in care poti planta pomii fructiferi, dar si tufisurile cu fructe de padure. Daca ii plantezi in aceasta perioada fii sigura ca vei avea o multime de fructe. Insa inainte de a planta trebuie sa te asiguri ca ai cumparat un soi care face multe fructe.

Daca doresti ca o echipa de profesionisti sa-ti transforme gradina intr-o adevarata oaza de relaxare poti apela, cu incredere, la echipa NOC Clean.

Sursa: www.feminis.ro

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.