Metode de curatare a tapetului

Metode de curatare a tapetului

Tapetul este o solutie excelenta in casa. Dar pentru a te bucura pe deplin de frumusetea si avantajele lui acesta trebuie curatat periodic.

Curatarea tapetului de praf poate fi facuta o data la doua-trei curatenii saptamanale in casa. Praful adera la tapet, mai ales daca este unul care are un desen in relief. Il cureti simplu cu aspiratorul, dar trebuie sa folosesti o perie moale si lata.

Tapetul lavabil sau semilavabil se curata mult mai usor, cu apa calduta amestecata cu sapun sau cu otet. Foloseste o carpa moale sau un burete. Acestea trebuie stoarse foarte bine. Dupa ce este sters cu apa si sapun, sau cu alte solutii special destinate tapetului lavabil, acesta trebuie neaparat sters cu o alta carpa uscata.

Curatarea tapetului incepe mereu de sus in jos, de la colturile peretelui spre interior, pentru a avea o casa curata.
Poti folosi o solutie cu alcool in parti egale cu apa pe care sa o pulverizezi direct pe tapet. O lasi sa actioneze cateva minute dupa care stergi cu o carpa uscata. Incearca inainte pe o zona putin vizibila si vezi cum se comporta tapetul la acest tratament. In principiu orice solutie pentru curatarea tapetului trebuie testata inainte.

Nu folositi niciodata pentru curatarea tapetului substante care l-ar putea distruge, cum ar fi detergentii pe baza de clor, lamaie sau solutiile abrazive. Este important ca detergentul folosit sa nu atace tapetul si nici sa nu lase pete.

Sursa: www.casa.acasa.ro

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.