Sfaturi pentru o casa curata II

Sfaturi pentru o casa curata II

Camera de zi. Cel mai important sfat pentru curatenia celei mai folosite camere a casei este de a aseza lucrurile la locul lor in loc sa le colectati intr-o singura camera. Gasiti un loc pentru fiecare obiect in parte – fie ca este vorba de telecomanda de la televizor, teancul de reviste sau ziare. Acest lucru ii ajuta pe membrii familiei (chiar si pe cei mai mici dintre acestia) sa mentina curatenia. Apoi, incercati sa puneti in aplicare aceasta regula de fiecare data cand un membru al familiei iese din camera, el sau ea trebuie sa puna un obiect acolo unde ii este locul.

Curatenia in dormitor. Aici, cheia este sa mentineti ordinea. Faceti patul in fiecare dimineata. Aranjati rufele curate imediat – nu le lasati sa se adune undeva, intr-un colt, necalcate. Puneti hainele murdare in cosul de rufe si nu le lasati imprastiate pe pat, cuier sau scaune. Asezati obiectele din buzunar pe o tava, intr-un loc prestabilit, pentru a va fi mai usor sa le gasiti dimineata. Luati in considerare stocarea tuturor documentelor si a lucrurilor care va servesc in activitatile de relaxare sau meserii intr-o alta camera de depozitare pentru a mentine ordinea in camera in care dormiti. Ideea de baza este ca minimizand dezordinea veti evita si acumularea de praf in dormitor.

Implicati membrii familiei in activitatea de curatenie a casei. Cel mai usor lucru in mentinerea curateniei este si va ramane prevenirea dezordinii. Pentru acest lucru este necesar ca toti membrii familiei sa fie responsabilizati in acest sens. Copiii ar trebui sa fie raspunzatori, in functie de varsta, de ordinea din propriile lor camere sau alte sarcini relativ simple, cum ar fi aspirarea suprafetelor dintr-o anumita camera, stersul prafului sau golirea masinii de spalat vase. Dati instructiuni detaliate pentru a va asigura ca membrii mai mici ai familiei inteleg ceea ce au de facut. Multi parinti gasesc o cale de comunicare in acest sens atunci cand implica compensatii materiale (dulciuri, jucarii sau chiar bani).

Faceti o lista cu ceea ce ar trebui sa faceti si includeti curatenia zilnica in aceasta lista. O modalitate simpla de a tine pasul cu treburile casnice este de a alcatui o lista zilnica in care sa includeti eventualele treburi casnice pe care doriti sa le rezolvati. Avand o astfel de lista, veti evita sa uitati ceea ce aveti de facut, iar daca mentineti aceasta lista la vedere, este posibil sa fiti mai motivati sa faceti ceea ce este mentionat pe lista. In plus, veti avea un sentiment de implinire atunci cand veti bifa, rand pe rand, treburile finalizate de pe aceasta lista.

Sursa: www.sfatulmedicului.ro

Daca vrei sa lasi curatenia in seama profesionistilor, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.