Sfaturi pentru inlaturarea a 5 pete uzuale de pe covoare

Sfaturi pentru inlaturarea a 5 pete uzuale de pe covoare

Covoarele sunt articole ce nu lipsesc din nici o locuinta, indiferent de forma, dimensiunile, modelul si materialul lor. In general, sunt o investitie de lunga durata, asadar intretinerea covoarelor este de o importanta deosebita. Acest proces este, de multe ori, anevoios, din cauza materialului din care covoarele sunt confectionate sau a vopselelor. Pentru a-ti pastra covoarele intr-o forma buna, exista cateva trucuri la care poti apela.

Pete de cafea
Daca ai patat covorul cu cafea, nu trebuie sa te impacientezi. Aceasta poate fi inlaturata foarte usor, daca realizezi o solutie dintr-un litru de apa calda si o lingura de glicerina. Zonele afectate vor fi frecate cu un burete inmuiat in aceasta solutie, dupa care vor fi sterse cu o carpa uscata.
O alta solutie pe care o poti folosi, ce ajuta si la inlaturarea petelor de ceai, se obtine daca amesteci 250 ml de apa cu o lingurita de acid boric. In cazul in care petele nu sunt puternice, le poti freca cu apa cu sare, pana dispar.

Pete de ciocolata
Petele de ciocolata, preferata celor mici, reprezinta o adevarata provocare. Pentru a le indeparta, alcatuieste o solutie din apa calda si o parte de glicerina vegetala. Dupa ce le-ai frecat cu aceasta solutie, clateste cu apa calda.

Pete de rugina
Daca ai amplasat covorul intr-o zona in care se formeaza rugina si aceasta a lasat urme si pe covor, poti scapa de ele daca aplici un strat mai gros de sare amestecata cu sare de lamaie. Dupa aproximativ o ora, dupa ce sarea a actionat, freaca suprafetele cu o perie aspra. Poti, de asemenea, sa freci petele cu zeama de lamaie.

Pete de sucuri de fructe
Acest tip de pete se poate inlatura cu detergent de vase si apa. Daca petele sunt puternice, amesteca 2 linguri de amoniac fara inalbitori cu apa calduta si freaca zonele afectate.

Pete de grasime
Petele de grasime sunt cel mai greu de inlaturat. Cu toate acestea, poti scapa de ele daca aplici bicarbonat de sodiu. Este preferabil ca acesta sa fie lasat sa actioneze cel putin jumatate de zi, dupa care se aspira. Daca pata nu a disparut in totalitate, sterge cu niste detergent de vase.
O alternativa este sa amesteci parti egale de alcool metilic si amoniac. Dupa ce ai frecat petele de grasime cu aceasta solutie, sterge cu apa si sapun.

Sursa: www.condo.kudika.ro

Daca aceste operatiuni ti se par prea dificile, apeleaza cu incredere la cei care fac curatenia perfecta: echipa NOC Clean

Tags: , , ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.