https://nocclean.ro/wp-content/uploads/placari_marmura02.jpgTrucuri pentru a curata marmura si a-i reda stralucirea

Trucuri pentru a curata marmura si a-i reda stralucirea

Va place foarte mult marmura pe care o aveti in locuinta. Insa, de ceva timp parca pardoseala nu mai are aceeasi stralucire pe care o admirati la inceput, iar cateva pete care au aparut pe ea va nemultumesc. Ati incercat mai multe produse dar nu ati reusit sub nici o forma sa le scoateti si sa redati aspectul placut al pardoselii. Exista cateva solutii si trucuri pe care le puteti folosi pentru ca marmura pardoselii sa aiba acelasi aspect ca si in momentul in care a fost proaspat montata. Marmura este sensibila la acizi si din acest motiv pentru curatare trebuie utilizat un detergent cu pH neutru. Cu toate acestea specialistii in curatenie sustin ca cel mai usor mod de a curata marmura este utilizarea unui burete moale inbibat cu apa calduta.

Daca marmura a capatat un apect uzat, stralucirea ii poate fi redata cu ajutorul unui pumn de sare. Imprastiati sarea pe intreaga suprafata, frecati cu o carpa umeda si apoi clatiti cu apa din abundenta. Ulterior uscati marmura cu o carpa moale. O alta solutie de a reda stralucirea de alta data a marmurei este slefuirea acesteia. Dar acest lucru trebuie realizat de un specialist. Daca marmura este alba, aceasta isi poate capata stralucirea cu gaz. Umeziti o carpa cu gaz si stergeti intreaga suprafata de marmura, apoi clatiti cu apa. Acest procedeu nu trebuie repetat foarte des, dar ajuta marmura sa isi pastreze aspectul initial. Daca este foarte murdara, marmura alba se freaca cu praf de piatra ponce, se clateste si apoi se sterge foarte bine. Indiferent de culoare, marmura isi mai poate capata luciu este data cu un strat subtire de ceara pentru pardoseala, dupa care se curata bine cu o carpa.

Petele de vin rosu se pot curata cu lamaie. Stropiti zona in care este pata cu zeama de lamaie sau solutie apoasa de amoniac. Petele dintr-un alt fel de vin se curata cu praf de piatra ponce. Presarati praful peste pata, adaugati cativa stropi de ulei si lasati sa actioneze cateva minute si apoi stergeti bine. Tot cu praf de piatra ponce pot fi curatate si petele de fructe de pe marmura.

Petele de cafea se curata imediat cu apa calda si sapun. Daca petele de cafea sunt mai vechi aveti nevoie de un amestec de sare de bucatarie si zeama de lamaie. Ulterior, clatiti cu apa calduta si uscati bine marmura. Mai exista varianta de a curata marmura cu o solutie de apa si borax. Adaugati trei linguri de borax la un pahar cu apa.

Rugina de pe marmura se curata cu suc de lamaie si apa, iar daca este necesar se adauga si putina sare. Dupa ce ati indepartat pata, clatiti foarte bine zona pentru a ramane curata.

Petele de ulei sau de grasime se curata cu un praf fin de piatra ponce, dupa care se clateste cu apa si se usuca foarte bine marmura.

In cazul in care ati ars marmura cu tigara singura solutie este utilizarea unui produs de slefuit marmura pana cand aceasta dispare.

sursa: www.podeaua.ro

Daca aceste operatiuni vi se par prea dificile, apelati cu incredere la : echipa NOC Clean.

Tags: ,

Author Description

NOC Clean

Response to this project

characters left

No comments yet.